Home / Съвети / 3 трика, които да прилагате, когато наемате нов служител

3 трика, които да прилагате, когато наемате нов служител

интервю за работа, първо впечатление, трикове и умения, наемане на служител, интереснотии
                                                    Източник: www.seek.co.nz

Току-що отваряте нова позиция в екипа си, след като компанията се е радвала на значителен растеж. Готови сте да завладеете нови пазари, но все още не сте решили какво ще бъде трудовото възнаграждение, което ще предложите на потенциалния кандидат. Съветът на експертите е да си припомните защо сте основали компанията си на първо място и на второ, да се придържате към старата, но вечно валидна максика – “Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с вас!“

Запознайте се с 3 трика, които ще ви помогнат в процеса на наемане на правилния кандидат за работа. Този, който ще работи за визията и мисията на фирмата, а няма просто да губи своето и вашето време.

  1. Ангажирайте повече хора в процеса на подбор – ако наемате 5-ти или 6-ти човек в екипа, на самото интервю на потенциалния кандидат поканете и самия екип да присъства. Съберете се всички и задайте специфичните въпроси, които са важни за работния въпрос. Това не само ще подобри морала в офиса, но също така ще направи и добро впечатление на кандидата. Ще забележи, че всеки е отделил от времето си да присъства на това интервю и ще може да си изгради представа за екипа, с който ще работи в бъдеще.
  2. Търсете ентусиазъм в думите – разбира се, впечатляващо е всяко структурирано и добре подредено CV, но то не е достатъчно условие да заключите, че кандидатът е подходящ. По време на интервюто, слушайте внимателно какви са неговите интереси, защо иска да се присъедини към вашата компания, в кои области иска да се развива, за да знаете още от самото начало дали можете да му предложите това, което търси.
    интервю за работа, първо впечатление, трикове и умения, наемане на служител, интереснотии
                                              Източник: designtaxi.com
  3. Не подценявайте първото впечатление – казано по друг начин, заложете доста на самото интервю. Ако кандидатът се появи доста по-късно от уговорения час и няма извинителна причина, това е един малък знак, че не отдава голямо значение на предоставената му възможност.

Невинаги се налага да търсите правилния кандидат като игла в купа сено. С всички платформи за работа и посочените по-горе трикове, разполагате с добър арсенал от умения. Целта е да откриете кандидат, който да развие както компанията, така и себе си, за да може след време той също да провежда интервюта за новопостъпили служители редом до вас.

Източник: Forbes

About Ивета Кралева

Check Also

Интервю за работа, www.interesnotii.com

Интервю за работа – съвети, трикове и често задавани въпроси

На всеки един човек, поне веднъж в живота, му се е случвало да отиде на …

Вашият коментар