Home / Биология / Животни, които са напълно неразпознаваеми без козина

Животни, които са напълно неразпознаваеми без козина

Хората не са единствените, които страдат от косопад. Независимо дали са причинени от болест или от старост, косопад може да се появи и при животните.

Загубата на коса от главата или от тялото в медицината се нарича алопеция. То може да има много различни причини, като природни процеси (сезонност или стареене), биологични дисфункции (дисбаланс на витамини и минерали), генетични мутации, болести или паразитни инфекции. Някой кучета, котки и морски свинчета, се отглеждат от хора, които ги смятат за по-красиви без козина.

Мислите ли, че тези животни са по-сладки без кожа или пера?

1.Заек

1 1-1

Това сладко зайче е родено през 2009 г. и моментално се превърна в интернет звезда, заради своята плешивост. За щастие, след три месеца на заека започна да му расте брада, и скоро той заприлича на пухкавите си братя и сестри.

2.Мечка

2 2-2

Мечката Долорес и други женски мечки в зоологическата градина в Лайпциг, са били внезапно засегнати от загуба на козина. Някои експерти смятат, че това е било причинено от генетичен дефект.

3.Таралеж

3 3-2

Запознайте се с таралежа Бети, тя е здрава и абсолютно нормална, а причината за плешивостта и остава загадка.

4.Папагал

4-2

Оскар, тридесет и пет годишен папагал, който срада от заболяване, засягащо птици. Той къса своите пера, защото я дразнят.

5.Миеща мечка

5 5-2

Тези бозайници могат да развият заразяване с паразити, която причинява падане на козината. Това е доста често срещано явление в дивата природа.

6.Катерица

6 6-2

Плешивите катерици не са толкова често срещани, обикновено липсата на козина е свързана с паразитите.

7.Морско свинче

7 7-2

Това е специална порода морски свинчета, която просто няма козина.

8.Пингвин

8 8-2

Това плешиво бебе е родено без пера и беше отхвърлено от родителите си в един аквариум в китайската провинция Ляонин. Работниците на аквариума решиха, че липсата на пера и слабото състояние на бебето се дължат на трудности в храносмилането. Благодарение на техните грижи, птицата успя да израсне и да се опери, след което бе успешно върнато и одобрено от семейството му.

9.Мишка

9 9-2

Плешивите плъхове се “произвеждат” чрез отглеждане на различни комбинации от гени. Казано с две думи- плъхове ГМО.

10.Шимпанзе

10

Шимпанзетата, подобно на други маймуни и хората, страдат от оплешивяване. Тези бедни създания привличат много посетители в зоологическите градини и се радват на голям интерес.

11.Кенгуру

11 11-2

Бебетата кенгуру се раждат без козина, а тя се развива едва когато малкото излезе от торбата на майката.

12.Хамстер

12

Плешивостта на тези сирийски хамстери се дължи на генетично заболяване. Което означава, че не трябва да се размножават, освен ако не ви харесват голи.

Вижте също: Растения, наподобяващи птици и хора

Източник: boredpanda

About Християн Заров

Check Also

10 снимки на хранещи се животни, които ще ви накарат да се усмихнете

Всеки знае неписаното правило, че трябва да се храниш, за да живееш, а не да …

Вашият коментар