Home / Любопитно / Как се правят светещи глухарчета

Как се правят светещи глухарчета

Японският оператор Такато Ино е създал магическа светлина, която кара глухарчето да изглежда като застинало във времето. Изящните малки светлини са наречени “OLED Tampopo”- като OLED е светлината, която използва- органични LED диоди, а tampopo е японската дума за глухарче.

oled-dandelion-lights-takao-inoue-1

Процесът по производството на тези любопитни и изящни светлини е доста труден.
Първо, Ино внимателно подбира най-добрите глухарчета и ги откъсва, внимавайки да не повреди тяхната цялост. След това запечатва цветето в блок, изливайки акрилна пластмаса, незнайно как той магически успява да не допусне нито едно въздушно балонче да застане между красивите семена на глухарчето. И накрая, светлината OLED е вградена вътре в стъблото на растението, въпреки че Ино не разкрива как точно става това или пък как се захранва светлината.

oled-dandelion-lights-takao-inoue-2

“Продукцията трябва да се подбере само по време на малък период от пролетта, за да може то да изглежда в съвършения си вид. Глухарчето се нуждае от много дълго време, за да бъде капсулирано по този начин. Плюс това, тестовете ми отнеха няколко години, докато не стигнах до качеството, което ми хареса,” каза Ино в интервю пред “lostateminor”, обяснявайки някои от трудностите, които стоят зад създаването на тези любопитни лампи.

oled-dandelion-lights-takao-inoue-3

Във всеки случай, невероятните творби предизвикаха вълна от любопитство. Той вече продава акрилно запечатаните глухарчета в Токио, и скоро планира да продава и варианта с осветлителното тяло в тях.

oled-dandelion-lights-takao-inoue-5

Източник: boredpanda

About Християн Заров

Check Also

Човек трансформира банани в произведения на изкуството

Сайтът “Интереснотии” често ви е правил свидетели на необичайното изкуство, а едно изкуство може да …

Вашият коментар