Home / Култура / Най-реалистичните скулптури

Най-реалистичните скулптури

Докато много творци се стремят да възвеличават и изобразяват нашият свят като нещо по-хубаво, колкото е в действителност, други просто намират изкуството във всекидневието ни и в нашите прости тела.

1

Муек е един от онези художници, а сега е известен със суперреалистичните си скулптури, които изобразяват хора в ключови етапи от жизнения цикъл, от раждането през средната възраст, до смъртта.

2

Рон Муек, който сега работи в Обединеното кралство, е роден през 1958 г. в Мелбърн, Австралия. Неговите родители са дизайнери на играчки, като всъщност той израства сред същества, кукли и костюми, към които проявява интерес и започва да експериментира с материали и техники. Кариерата си започва като кукловод за детски филми. По-късно той работи за анимационна компания, в която прави изработва реквизити. През 1996 Муек преминал към изобразителното изкуство и през 1999 г. е назначен за сътрудник в Националната галерия в Лондон.

Без повече приказки, нека да ви разведем през музея, за да видите още умопомрачаващи фотографии на реалистичните скулптури на Рон Муек.

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Източник: boredpanda

About Християн Заров

Check Also

Дивият живот в Чернобил процъфтява, откакто хората напускат тази земя

(Изображение: Сергей Гасчак) Катастрофалният ядрен инцидент става причина за разцъфтяването на дивия живот в Чернобил. …

Вашият коментар