Home / История / Най-ужасяващите методи за екзекуция: “Месингов бик”

Най-ужасяващите методи за екзекуция: “Месингов бик”

Ето едно напомняне за най-жестоките наклонности на човечеството: ужасяващи методи за екзекуция, които са били използвани по целия свят.

Въпреки че садистичните и изключително болезнени методи са останали в историята на повечето страни, някои все още използват ужасяващи видове наказания. Тези чудовищни методи се използват все още в страни като Китай, Саудитска Арабия, Иран и Ирак. Според “Amnesty International”, екзекуции се изпълняват в 11% от страните в света през 2013 година.

“Месингов бик”

8-Absolutely-Horrible-Methods-of-Execution5-550x219

Методът “Месингов бик”, наричан още “Сицилиански бик”, е изработен през 6-ти век преди Новата ера. Нарича се така, защото за осъдения е приготвен бик с реални размери, направен от месинг, който е кух отвътре и разполага с вратичка, през която може да влезе човек. След като човекът влезне, той бива заключван, а под бика се наклажда огън. По този начин екзекутираният буквално се опича до смърт. Освен това в бика има тръба, през която жертвата може да поема въздух, тя била проектирана по такъв начин, че през нея виковете наподобявали рев на разярен бик.

Учени свързват дизайна на месинговия бик със статуи на Молох, които служели за жертвени олтари. Те представлявали клада под формата на бога Молох, в която се извършвали жертвоприношения на бебета в негова чест. Шумът от писъците на детето били смесени със удари от барабани и ритуални танци.

5-1

About Християн Заров

Check Also

Най-ужасяващите методи за екзекуция: “Линг Чи- разрязване на жив човек“

Ето едно напомняне за най-жестоките наклонности на човечеството: ужасяващи методи за екзекуция, които са били …

Вашият коментар