Home / История / Най-ужасяващите методи за екзекуция: Сваляне на кожа на жив човек

Най-ужасяващите методи за екзекуция: Сваляне на кожа на жив човек

Ето едно напомняне за най-жестоките наклонности на човечеството: ужасяващи методи за екзекуция, които са били използвани по целия свят.

Въпреки че садистичните и изключително болезнени методи са останали в историята в повечето страни, някой все още използват ужасяващи видове наказание. Тези чудовищни методи се използват все още в страни като Китай, Саудитска Арабия, Иран и Ирак. Според “Amnesty International”, екзекуции се изпълняват в 11% от страните в света през 2013 година.

Дране

2

Този метод на екзекуция е много древен. Всъщност апостол Вартоломей е бил одран и след това разпънат на кръст с главата надолу. Кожата и костите му все още могат да бъдат намерени в Катедралата в Сицилия. По принцип кожата на престъпниците е била сваляна от тяхното тяло още докато те са били живи, използвали са много остри ножове за тази цел. Кожата обикновено се пазела непокътната, като доказателство за деянието, дори при по-важни личности, подложени на този вид екзекуция, кожата е била поставяна на показ. След това човекът е оставен да умре от кръвозагуба или от инфекция.

About Християн Заров

Check Also

Най-ужасяващите методи за екзекуция: “Линг Чи- разрязване на жив човек“

Ето едно напомняне за най-жестоките наклонности на човечеството: ужасяващи методи за екзекуция, които са били …

Вашият коментар