Home / Любопитно / Колко е важен външният вид за нас?

Колко е важен външният вид за нас?

Mid adult Caucasian couple dining in a restaurant with blindfolds over eyes.

Животът е безкрайно динамичен и постоянно се срещаме с нови хора. Всяко едно запознанство носи със себе си и първи впечатления. Няма как да опознаем човека срещу нас за краткото време, с което разполагаме, така че външният вид формира първоначалната ни оценка. В колко от случаите е била правилна? Характеристиките от рода “слаба, висока, мускулест, светлоок” ли определят дали ще се срещнем с мъжа/жената отново? Физиката пречи или помага?

2

Да, пречи, защото не даваме шанс на човека да ни се разкрие и да ни покаже на какво е способен или не, помага, защото външният вид е отражение на вътрешния свят. Дълго наблюдавах реакциите на хората, за да обобщя мнението си: оценката ни към другите е пряко свързана с нашия начин на мислене и вътрешен свят. Ако бъдем солидарни, позитивни, отворени за света, ще сме много по-благосклонни към другите. Ще допълним мисълта на Достоевски, че не само красотата ще спаси света, а и добрата мисъл, която нашепва, че всеки е уникален, за да остави следа. Опитайте този начин на разбиране и ще достигнете неподозирани висоти!

3

About Ивета Кралева

Check Also

Дивият живот в Чернобил процъфтява, откакто хората напускат тази земя

(Изображение: Сергей Гасчак) Катастрофалният ядрен инцидент става причина за разцъфтяването на дивия живот в Чернобил. …

Вашият коментар