Home / Биология / Марихуаната- полезна или вредна?

Марихуаната- полезна или вредна?

MARIJUANA-1-superJumbo-v2

Настъпи ерата на легализацията на марихуаната, информацията, предоставена на обществеността често възхвалява канабиса и неговите предимства, включително магически свойства. Голяма част от литературата предполага, или откровено заявява, че това вещество е било забранено погрешно, предвид факта, че така са забранили на хората да използват невероятните и ползи.

Но общността не получава цялата история, и докато много държави продължават да обмислят легализацията на марихуаната, депутатите и обществеността трябва да знаят всички факти.

Първо, марихуаната може да нанесе вреда на сърцето ви. Всъщност, изследване, публикувано в писанието на Американската асоциация за сърдечни заболявания, показва, че редовните потребители на марихуана страдат по-често от заболявания на сърцето.

В Европейската система за анализ на рисковите фактори за инфаркт (да, има такава система) са включени не само затлъстяването, заседнал начин на живот, възраст, повишен холестерол и тютюнопушене, но и пушенето на канабис.

Хората често виждат марихуаната като “здравословен наркотик” или “естествено лекарство”, а някои хора дори твърдят, че може да лекува болести, да не говорим за лечение на болка, гадене, намаляване и увеличаване на апетита. Разбира се, от марихуаната се възползват някои хора, които имат тези проблеми.

Но трябва да погледнем нещата от реалната гледна точка- Важен проблем е, че узаконяването на марихуаната като лекарство, дори и да е нужна рецепта за него, довежда до много злоупотреби.

Въпреки, че марихуаната е наркотик, сравнително по-лек от всички останали, вредите от нея са големи. Нивото на смъртност в резултат на сърдечно-съдови заболявания, причинени от употреба на марихуана е над 25%.

Източник: livescience

About Християн Заров

Вашият коментар