Home / Свят / Първият търговски безпилотен самолет е одобрен в САЩ

Първият търговски безпилотен самолет е одобрен в САЩ

За пръв път, от Федералната авиационна администрация (FFA) са одобрили използването на търговски безпилотен самолет над земята, упълномощавайки го да лети и изследва терена на най-голямото петролно поле в САЩ, обяви днес агенцията.

drone

Със специален сертификат от FFA, безпилотния самолет AeroVironment вече има разрешение да лети над BP-operated в Аляска, което дава две трети от петрола, с който държавата разполага.

“Тези проучвания в Аляска са още една важна стъпка към по-широкото използване на Дрони с търговска цел”, каза транспортният секретар на САЩ Антъни Фокс.

Други компании, като Amazon, също се интересуват от безпилотните самолети и възможностите за търговски приложения, които се откриват пред тях. Това може да се окаже процъфтяваща индустрия за милиарди.

Тези бизнес планове, обаче, зависят от FFA, агенцията е забранила използването на безпилотни самолети, докато не се изготвят наредбите за осигуряване на безопасност във въздушното пространство, в рамките на града, и в близост до сгради и хора.

About Християн Заров

Check Also

Колко спечели филмът “Аватар”?

Знаете ли, че филмът “Аватар” е най-печелившата продукция, донесла на своите създатели над 2,7 милиарда долара! …

Вашият коментар