Home / Без категория / 7 съвета как да бъдете по-щастливи … от днес

7 съвета как да бъдете по-щастливи … от днес

10 съвета

Без да има значение възрастта ни, колко пари имаме в банковата сметка или семейния ни статус, всички ние искаме да бъдем по-щастливи и по-удовлетворени от живота. Разбира се, всеки човек разбира по различен начин понятието успех, но ще ви предложим 7 съвета как да бъдете по-продуктивни, щастливи и доволни от ежедневието!

1. Бъдете ангажирани! 

Всяко едно занимание, с което се захванете, ще ви донесе опит и знания. Всеки един курс по готварство, актьорско майсторство или дори посещенията в близкия фитнес, ще ви заредят положително, давайки ви предпоставка да излизате все по-често от комфортната си зона.

2. Хората се интересуват от личните ви качества, а не банкови количества

Ако бъдем честни, истинските приятели не се интересуват от къщата, в която живеете или от колата, която карате. Разбира се, че уважават личните ви постижения, но много повече ги е грижа за индивидуалността, която притежавате и отношението, което проявявате към тях. Уважавайте ги и ще получите безрезервна обич!

3. Възползвайте се максимално от деня

10 съвета

Да бъдеш благодарен е стъпка по пътя на ентусиазма, свободния и щастлив дух. Чувството на благодарност към нещата и хората, които те заобикалят, може да понижи опасността от сърдечно-съдови заболявания по последни проучвания. Отдели си време да осъзнаеш какъв щастливец можеш да бъдеш! А защо не си?

4. Парите не могат да купят щастие

Колкото и клиширано да звучи, парите не могат да купят щастието в живота ви, тъй като не могат да го открият в никой магазин. Вие създавате щастлива връзка стъпка по стъпка, по собствен дизайн и усмотрение. По-често акцентирайте и преследвайте страстта, а не главозамайващият стремеж към богатство.

5. Имайте резервен план

Не може да прогнозирате кога планът ви ще срещне спънка, но може да бъдете предварително подготвени за нея. За да не се обгърнете от хаос, подгответе няколко сценария. Запасете се с резервни планове, някой от тях може да ви спаси от разочарованието и да предотврати носенето ви по течението.

6. Пътувайте по-често

10 съвета

Пътуването е чудесен начин да “развиете личния си характер” и да бъдете широкоскроени. Както казва Рене Декарт : “Пътуването е почти като говоренето с хора от други светове.” Обогатете културата си!

7. На първо място се погрижете за себе си, а после за другите

Да се жертваме за близките си е изключително присъщо за нас, изразявайки им по този начин безрезервната си любов и себеотдаденост! Но как да се грижим за другите, ако нямаме връзка със самите себе си? Обърнете внимание на своите нужди, а впоследствие на чуждите.

Източник: Entrepreneur

 

About Ивета Кралева

Check Also

6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

Тайната на дълготрайното щастие може би е по-близо до вас, отколкото сте предполагали. Ще ви …

Вашият коментар