Home / Любопитно / 10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Социалната мрежа е страхотен начин да се сближите с приятелите си, да видите какво става по света и да покажете на всички колко калории сте изгорили във фитнеса днес. Фейсбук е мястото, където хората най-често комуникират онлайн, разширяват кръга си от приятели, ръчкат ги, надявайки се на отговор. Пишат “zdr” и прочие.

Целият ни timeline е изпълнен с хора, мразещи понеделниците, пожелаващи ни добро утро със снимки на топло кафе, споделящи мъдри мисли за живота, познайте на кого.

През 2016 година е доста трудно да си представим нашия онлайн живот без Facebook (защото 90% от живота ни се случва в него), но привилегията за стойностно съществуване може да ни бъде отнета. Представяме ви 10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook.

10. Да се снимате под странни ъгли

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Ето го и първия странен случай – нищо неподозираща невинна жена качва своя снимка, взимайки си гореща вана. Проблемът идва оттам, че лактите ѝ приличат на гърди, това заблудило някой от модераторите на Facebook и той решил да премахне профила ѝ. Случката има щастлив край,  жената обяснила на екипа, че нейните лакти не са нищо повече от това, а те се извинили и възстановили профила ѝ. Едно на нула за лактите!

9. Твърде много групи

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Прекалено високата активност е опасна, ако започнете да се присъединявате в твърде много фейсбук групи, може да насочите вниманието на Facebook екипа към вас, да ви сметнат за бот и да баннат профила ви. Изводът – ако премахнете всичките групи за цитати, в които присъствате, ще ви останат само 3-4.

8. Твърде стари или твърде млади

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Хората толкова отчаяно искат да имат акаунт във фейсбук, че понякога лъжат за възрастта си.
Facebook посочва, че трябва да сте на 13 или повече, за да имате акаунт, което кара някои младежи да излъжат за рождената си дата, за да се регистрират успешно.

От другата страна на скалата- 104-годишната Маргарит Джозеф (Marguerite Joseph) трябвало да излъже за годините си, защото била прекалено стара. Формата за регистрация на фейсбук просто не предвиждала толкова възрастни хора да имат профил. Джозеф била родена през 1908, но такава дата не е валидна за въвеждане, наложило се да въведе най-близката възможна – 1913.

Този случай е по-скоро любопитен и едва ли Facebook са имали проблем с него, но неведнъж се е случвало акаунти на деца да бъдат премахвани.

7. Качване на снимки, на които кърмите

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Неотдавна Facebook приличаше на български мол.

Правилата на фейсбук гласяха, че голота под какъвто и да е претекст е забранена. Снимки, в които жени са показвали как кърмят бебетата си, са били премахвани. Това довело до огромна вълна от недоволство, което накарало фейсбук да преосмисли политиката си. Сега те имат специална клауза, в която пише, че качването на подобни снимки не е забранено. Тя гласи следното- “Ние приемаме
кърменето за нещо натурално и красиво и се радваме да знаем, че за майките е важно да споделят опита си с други.”

В клаузата също се твърди, че ако е имало изображения, които са станали обект на разглеждане от страна на модераторите, то причината за това е била докладването на снимката от други потребители на Facebook.
Не намерих информация, но все пак си мисля, че ако си мъж все още е забранено да качваш снимка как кърмиш бебето си.

6. Спам! Уголемяване на пениса!!!!

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Няма нужда да ви обяснявам защо спамът може да доведе до банване на профила ви, но ще ви разкажа интересна история за човек, който съсипва целия си живот, решавайки да спами.

Потребителят Адам Гуербез (Adam Guerbuez) е един от рекордьорите по спам, изпращайки 4 милиона спам съобщения във фейсбук, които на всичкото отгоре съдържали порнографско съдържание. Facebook не просто премахва профила на Гуербез, но и го осъжда на 873 милиона долара, което го довежда до пълен банкрут и през 2010 година убива бизнеса му с продукти за уголемяване на пениси.

5. Изпращане на прекалено много покани за приятелство

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

В добавянето на много приятели се крие и друг риск, освен този хората да ви мислят за отчаяни.

Спомняте ли си, когато за пръв път си направихте акаунт във фейсбук? Сигурно още първия ден сте добавяли всеки с довода- “Аз този май го познавам!”

Всъщност може би го правите и до днес, но ако изпратите много покани за приятелство наведнъж, Facebook просто ще изтрие акаунта ви. Съображения за сигурност, знаете как е.

4. Having Too Much To Say (крадем статиите и това се чудя как да го преведа, нека си остане така)

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Ако постоянно публикувате нови статуси, коментари, или постове на стените на други хора или групи, Facebook ще ви накара да млъкнете. Ако включвате и рекламни линкове, тогава банът ви е в кърпа вързан.

По-вероятно е такива профили да са създадени наистина с рекламна цел и дори да не са реални, но се е случвало профилите на хора да бъдат премахнати заради постоянното им плямпане, нещо като майка ви в реалния живот.

3. Заснемане на обидни или нехуманни снимки на детето си

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Ако качите снимка на детето си, в която то изглежда третирано по нехуманен начин, се надявам премахването на профила ви да е най-малкият ви проблем. Ама сега като се замисля, ако не сте готини хора нямаше да прочетете вече над 800 думи в Интереснотии, а щяхте да сте си пуснали Телевизия АЛФА.

Да се върнем на темата – Майка на име Лаурен Ферари (като колата, да) качва снимка, с която привлича вниманието на Facebook, полицията и на всички други недоволни хора, които сигурно са я хейтили в коментарите. Профилът ѝ бил премахнат 7 дена след като добавя снимка, на която 5-годишната ѝ дъщеря кърми своя новороден брат. За щастие полицията също се намесила. Сега като се замисля онази смешка с кърмещите мъже май е тъпа, дано сте я забравили вече.

2. Ръч-ръч

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Силата на бутона за сръчкване.

Единствената причина този бутон да съществува е да създаде някакво сексуално напрежение сред хората. Има ли въобще подходящ момент да сръчкате някого? Веднъж щом те отговорят, това може да се превърне в битка на сръчкването, която да продължи цял живот.

Ако мислите да започнете война на сръчкванията, просто не го правете. Ако сръчквате твърде много хора, ще бъдете баннати от фейсбук. Това е една от най-неудобните причини, поради които могат да ви премахнат профила.

Don’t be that guy…

1. Да се правите на Марк Зукърбърг

10 странни неща, заради които могат да ви баннат от Facebook

Не, нямам предвид да си дарите парите, и без това нямате.

Колкото и странно да звучи, фейсбукът наистина взима много сериозно някой да се прави на своя създател. Всъщност ако името ви наистина е Марк Зукърбърг, ще трябва да го докажете, изпращайки акт за раждане, лична карта или шофьорска книжка. В противен случай просто няма да може да направите собствен акаунт.

Има такива хора. Много от обикновените Марк Зукърбъргаровци се оплакват, че са заливани от покани за приятелство, някои от тях твърдят, че получават над 500 дневно от хора, които ги мислят за истинския си Марк Зукърбърг, този българина.

About Християн Заров

Вашият коментар