Home / Биология / 12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 1 от 3

12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 1 от 3

човешкото тяло

Всеки, който е работил в спешното отделение на болница, би ви разказал любопитни истории, свързани с човешката любознателност. Така наречения ,,подхлъзнах се и паднах‘‘ феномен, който предизвиква шок у слушателя. Дори когато хората не поставят умишлено неща в телата си за да покажат колко са креативни, има голям брой начини чужд обект да попадне в човешкото тяло и да създаде наистина ужасяващи резултати. Рентгеновите снимки и проучвателните операции разкриват един цял нов свят на експерименти и препятствия, които могат да замаят главата и на най-закоравелите хирурзи. Без значение дали тези странни предмети са успели да проникнат или да пораснат в тялото на човека приемник, наистина е смущаващо колко малко хора осъзнават, че имат нещо докато не се прегледат. Вижте 12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 1 от 3.

1. Жива змиорка

човешкото тяло

През 2010 г. един човек от Китай решил да отиде до близката болница, след като започнал да получава непоносими стомашни спазми и тежко анално кървене. Лекарите преминали през всички обичайни подозрения – тумори, увреждане на органите, хемороиди – но при едно по-внимателно вглеждане установили, че щетите всъщност са причинени от жива змиорка. Но как е попаднала тя там?! Било установено, че мъжът нямал хранителни предпочитания към вида на змиорките, а приятелите му просто обичали да се забавляват на чужд гръб. След пиянска нощ мъжът припаднал, а неговите другари решили да поставят хищната риба в ануса му. Змиорката причинила толкова много щети, че клетият човек починал след 10 дни.
Подобен инцидент разказва за друг мъж в Китай, който решил да сложи змиорка в ануса си, след вдъхновение от порно филм. Рибата сдъвкала вътрешностите му, но благодарение на навременната хирургическа намеса, мъжът оцелял. Освен това бил обвинен в жестокост към животните. Внимателно подбирайте музите си!

2. $650 на стотинки

човешкото тяло

„Pica“ е пристрастяване, при което страдащият предпочита да се храни с почва, стъкло, глина и метал. Тази зависимост води до психически разстройства, но също така се забелязва и при бременни жени под формата на глад към неща, които не са годни за потребление, например въглени.
През 2002 г. 62-годишен французин бил приет в болница с ужасяващи болки в стомаха. След рентгеновата снимка изумените лекари открили истинска съкровищница в стомаха му. В корема на мъжа имало 350 монети на стойност около $650, както и колекция от колиета и, забележете, приличен брой игли. Цялото “имане” било толкова тежко, че стигнало до таза на възрастния мъж. След операцията, “коремното съкровище” било претеглено и достигнало размера на боулинг топка. Това е доста екстремен начин да се спестяват пари, като за начало опитайте с буркан на нощното шкафче, а после потърсете банка.

3. Гигантска топка косми

човешкото тяло

Едно 18-годишно момиче от Киргизстан разбрало какво е да си котка по трудния начин. Когато започнало да изпитва стомашни спазми, загуба на апетит и драматична загуба на тегло, лекари направили рентгенова снимка на стомаха ѝ за да разберат къде е проблемът. Единственото, което те видели, е гигантска топка … от косми. Тийнейджърката Ауперо Алексеева имала навика да дъвче косата си и дори да я събира от килима. Образуванието било с тегло от 9 паунда. Хирурзите се намесили на момента и спасили живота на Ауперо. Дано да се е отказала от навика си.

4. Ръчна граната

човешкото тяло

Мексиканката Карла Флорес била обявена за жената чудо, когато лекари открили, че тя има ръчна граната, подаваща се от главата ѝ . В един от ежедневните си дни на пазара за морски дарове, Карла чула силен трясък и мигновено припаднала, тъй като нещо силно я ударило от едната страна на лицето. В болницата установили, че това е граната, която не е успяла да се взриви. Поради реалната опасност от експлозия в болницата, хирурзите оперирали жената на открито поле. Екип от медицинска сестра, лекар, анестезиолози и двама взривни експерти пристигнал на мястото. За щастие операцията била успешна! Карла се разделила с половината си зъби и получила голям белег на лицето, но акцентът пада върху факта, че жената оцеляла в тази взривоопасната ситуация. Буквално взривоопасна!

Източник: www.whatculture.com

About Ивета Кралева

Check Also

6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

Тайната на дълготрайното щастие може би е по-близо до вас, отколкото сте предполагали. Ще ви …

Вашият коментар