Home / Забавни / 6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

щастливите хора, www.interesnotii.com

Тайната на дълготрайното щастие може би е по-близо до вас, отколкото сте предполагали. Ще ви представим 6 неща, които хората в категория “Щастливи” правят всекидневно. Нека щастието не бъде нещо, което сляпо преследвате, състезавайки се по пътя с други хора. Уловете го в най-малките детайли и го почувствайте!

1. Изберете да се грижете за своето тяло. Спортувайте.

Ако правите често упражнения, ще забележите как сърдечният ритъм ви се покачва. В тялото ви ще се отпусне хормонът “допамин” – същият, който е отговорен за щастието. Ще се чувствате чудесно отвън и отвътре.

2. Изберете да бъдете любезни, вежливи, мили.

Посрещнете всяко едно предизвикателство с позитивна нагласа и ще забележите колко успешно се справяте с покоряването или развитието му. Ще си позволя да използвам за пример кампанията на Milka – “Осмели се да се усмихнеш на намръщено лице!” ; “Осмели се да покажеш нежност!”

3. Изберете да се наслаждавате на света.

щастливите хора, www.interesnotii.com

Днес е прекрасен ден, излезте навън! Стига оправдания (вали, студено е), времето е само ваш съюзник, ако знаете как да го използвате.

4. Изберете да се обграждате с хора, които обичате.

Прекарвайте повече време в компанията на хора, които са позитивно настроени, точно като вас. Говорете на различни теми, развивайте въображението си и се забавлявайте. Тогава ще разберете как времето (в точка 3) няма да има значение, защото винаги ще е недостатъчно, когато сте заобиколени от любими създания.

5. Изберете да бъдете благодарни.

„Да се чувствате благодарни, без да го изразите, е като да опаковате подарък, без да го подарите.“ – Уилям Артър Уорд

6. Изберете да бъдете щастливи.

щастливите хора, www.interesnotii.com

Може би не осъзнавате, че винаги може да превърнете лошото настроение в добро. Лоши неща се случват на добри хора. Лоши неща се случват на лоши хора. Лошите неща просто се случват. Как вие реагирате на тях определя вашата сила и нагласа, които имат важно значение и са обвързани с по-горе изброените качества.

Изберете да бъдете щастливи – поне веднъж седмично, поне веднъж на ден, поне веднъж на час!

Източник: Inc.

About Ивета Кралева

Check Also

8 трика да направите страхотно впечатление в първите 30 секунди

Как ще заинтригувате хората около себе си, ако имате 30 секунди на разположение? Без значение …

Вашият коментар