Home / Култура / 8 трика да направите страхотно впечатление в първите 30 секунди

8 трика да направите страхотно впечатление в първите 30 секунди

впечатление

Как ще заинтригувате хората около себе си, ако имате 30 секунди на разположение? Без значение дали имате уговорено интервю за работа, първа среща с човек, когото харесвате или парти посещение, за да направите добро впечатление, трябва да се потрудите или да знаете правилните трикове. Ние ще наблегнем на тях, предоставяйки ви богат асортимент от избор! 

“Повечето хора не могат да представят заинтригуващо това, което вършат” , казва Пол Макдоналд (Paul McDonald) , старши изпълнителен директор на фирмата “Robert Half”, пред Business Insider. “Те не са свикнали накратко да обясняват това, което правят”. Представяме ви 8-те стъпки, които г-н Макдоналд силно препоръчва за блестящо първо и всяко следващо* впечатление:

1. Бъдете наясно какво точно искате да постигнете: трябва да имате идея кои сте, какво обичате да правите, къде искате да отидете. Не подценявайте мечтите си, те са най-силният двигател за реализация. Елеонор Рузвелт казва: “Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в красотата на мечтите си!”

2. Набележете целта си: съставете списък с уменията, които притежавате ; целите, които си възлагате и качествата, които искате да придобиете или усъвършенствате. Христофор Колумб изтъква: “Никога няма да прекосиш океана, ако нямаш куража да се откъснеш от брега!”

3. Разкажете им история: хората обичат историите, защото им е много по-лесно да запомнят поуките, които си вадят от тях, а и самите вас. Прекрасният български писател Елин Пелин изпраща своето послание чрез персонажа на героя си: “И приказките, и песните, и мечтите са все за това – да те измъкнат от истината, за да разбереш, че си човек!”

впечатление

4. Отървете се от жаргонния речник: опитайте се да изчистите всички думи и изрази, които ще бъдат схванати от събеседниците ви като проява на ниска култура и образование. Ева Мендес препоръчва: “Обожавам ученето. Всъщност, вчера бях на урок. Аз съм човек, който винаги търси да научи още нещо!”

5. Убедете се, че сте интересни на публиката си: хората, които ви слушат, трябва да проявяват интерес към историята, която разказвате, като се включват в разговора и задават въпроси. Щом съзрете отегчените гримаси на лицата им, по-добре замълчете или сменете темата. Вегман отсича: “Там, където се смеят от сърце, смешното изгубва своите бодли!”

6. “Няма време” – ако 30 секунди не са ви достатъчни, за да се представите накратко, тогава премахнете всички излишни детайли около резюмето си. Отсейте излишната информация, не увеличавайте времето. Данте Алигиери безкомпромисно анализира: “Най-мъдър е този, когото най-много го дразни загубата на времето!”

7. Предварително вижте как изглеждате отстрани – точно така, запишете се на видео. Трябва да бъдете сигурни, че се държите естествено и се чувствате добре, разказвайки тази история. Не забравяйте, че чарът е начин да получите положителни оценки, преди още да сте започнали историята.

8. Обърнете се към вашите близки – родители или приятели, без значение. Поговорете с тях, нека се получи обратна връзка. Те ще ви кажат къде да наблегнете повече, кои са вашите силни и слаби страни и как да ги използвате. Джордж Хърбърт обобщава: “Най-доброто огледало е истинският приятел!”

впечатление

*Никога не спирайте да се развивате и да увеличавате положителните си качества в колонката “Аз мога”. Няма да изневеря на целия стил на статията и ще завърша с думите на Стивън Хокинг: “Няма нужда да бъдете съвършени, за да вдъхновявате другите. Нека хората се вдъхновят от начина, по който се справяте с недостатъците си!”

About Ивета Кралева

Check Also

6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

Тайната на дълготрайното щастие може би е по-близо до вас, отколкото сте предполагали. Ще ви …

Вашият коментар