Home / Любопитно / 9 от най-стресовите навици, които ви държат далеч от успеха

9 от най-стресовите навици, които ви държат далеч от успеха

стресови навици, отрицателни навици, деградивни навици, положителни навици, собствен успех, собствени цели, собствени мечти, www.interesnotii.com
                                                                                             Източник: isha.sadhguru.org

Пътят на успеха е услан с много предизвикателства – някои от тях са положителни, други отрицателни. Доста често обаче допускаме неприятните ситуации да се превърнат в отрицателни и стресови навици, които ни отдалечат все повече и повече от успеха.

Ще изброим 9 от най-деградивните, които трябва да спрем да толерираме, ако искаме да се развиваме във времето.

1. Токсични връзки

Спрете да прекарвате време с грешните хора. Животът е твърде кратък, за да отделяте време за срещи, които ви зареждат отрицателно. Хората във вашия живот трябва да бъдат положително настроени и да ви мотивират да се развивате. Ако спрете да се срещате с хора, които само ви критикуват и винаги могат да намерят оправдание за своето бездействие, ще се почувствате много по-удовлетворени.

2.  Не се самозалъгвайте

Всеки прибягва до торбата с малки лъжи, но самозалъгването е огромен и ненужен проблем. Ако искате да бъдете успешни, трябва да се научите да поемате рискове и да бъдете честни със себе си.

3. Не се връщайте назад в миналото

Тук репликата от епизод на известен сериал ще ни свърши чудесна работа – “Можеше, трябваше, щеше”. Тези 3 думи трябва да забравите и да не допускате да определят вашето настояще и бъдеще.

отрицателни навици, негативни навици, деградивни навици, положителни навици, собствени цели, собствени мечти, interesnotii.com
                                                                                                Източник: spikelab.org

4. Не се примирявайте с по-малко от това, което би ви накарало да се чувствате щастливи

Не поставяйте вашите нужди, мисли и чувства по-назад от тези на вашите приятели или семейство. За да се погрижите добре за останалите, трябва първо да се погрижите добре за себе си.

5.  Спрете да бъдете перфекционисти

Постоянното старание да бъдете перфектни неминуемо върви ръка за ръка с безпокойството. Истинският свят няма нужда от перфекционисти, а от хора, които действат и смело преследват мечтите си. Ще забравите за неизгладената тениска, но за пропуснатите моменти на веселие и сплотеност никога.

6. Не позволявайте на страха да пусне корени

Ако ви е страх да не допуснете грешка, никога няма да усетите успеха. Да направите нещо грешно е 100 пъти по-продуктивно, отколкото да не опитате и да позволите да страха “да ви опитоми”. Зад всяка успешна ситуация стоят серии от провали. Всяка грешка има потенциал да доведе до успех.

стресови навици, отрицателни навици, деградивни навици, положителни навици, собствен успех, собствени цели, собствени мечти, www.interesnotii.com
                                                      Източник: flexibleworksolutions.com

 

7. Не се самокритикувайте

Толкова много хора биха се заели с тази задача. Вие трябва да имате друга цел – ясно дефинирани и постижими мечти, които смело да преследвате. Колкото повече се самокритикувате, толкова по-колебливи ще бъдете. Не се осъждайте на вечно нещастие и неудовлетвореност.

8. Ограничете собствените си оправдания

Рано или късно ще разберете, че оправданията няма да ви донесат това, което искате. А ако мечтаете да успеете, ще трябва да се вземете в ръце. Извиненията предизвикват напрежение, докато силата създава решителност.

9. Не завиждайте

Не се притеснявайте от това кой може да бъде по-успешен от вас. Вместо това се съсредоточете върху себе си и своите собствени цели. Успехът реално е битка между вас и вас – вашата същност преди и сега. Единственият човек, с когото трябва да се конкурирате сте самият вие.

Със сигурност има още много съвети, които биха ви били полезни относно придобиването на положителни навици. Със сигурност някои от гореизброените няма да ви харесат. В крайна сметка най-важното е да се развивате и да живеете на пълни обороти.

Източник: Business Insider

About Ивета Кралева

Вашият коментар