Home / Биология / DIY ядрен реактор / рентгенов апарат. Яж ми банана.

DIY ядрен реактор / рентгенов апарат. Яж ми банана.

Някога мечтали ли сте си да имате радиоактивно вещество? От този сайт може да си купите напълно законно. Уловката е, че количеството е недостатъчно за атомна бомба, а ако купите няколко хиляди бройки сигурно ще се усетят:

http://unitednuclear.com/

Ако разполагате с гайгеров брояч, може да намерите много радиоактивни камъчета в гората или на плажа, а около някоя уранова руда може да съберете достатъчно и за домашен ядрен реактор, тази жена си намира прилично количество около мина:

Ядрен реактор от камъчета? You must be kidding me. Не. Подобна е и техниката на David Hahn, наричан още радиоактивният бойскаут, който на 17-годишна възраст почти успява да създаде ядрен реактор в двора на къщата си. Той твърди, че е достигнал критичната маса и реакторът е започнал да произвежда плутоний. Дейвид се плаши от силата на DIY реактора и го чупи няколко секунди след като заработва за пръв път. Вижте този клип с негово участие, в който детайлно обяснява как го е направил:

Veritasium посети най-радиоактивното място на земята. В края на неговото видео той показва невероятна графика кои са най-изложените на радиация хора на планетата, отговорът ще ви изненада. Вижте клипчето:

И като говорим за радиоактивност, предизвикват ли телефоните рак? Не. Но ако ви се гледа и това клипче на Veritasium, ето го:

А микровълновите фурни? Пак не. Ето статия на български с малко обяснение какво е електромагнитен спектър, защо микровълновата фурна няма да ви предизвика рак, и как може да се разболеете от рак доброволно:

Защо микровълновата фурна е напълно безвредна

Бананът е радиоактивен. Той съдържа радиоактивен изотоп, наречен калий-40. Съдържанието му е прекалено малко, за да ви навреди дори и след милион изядени банана. Но милион изядени банана са 12 хиляди килограма захар, което ще ви убие. Eat my… antimater – в 0.001% от случаите бета разпадът ще произведе антиматерия (една частица позитрон (античастицата на електрона)), което също няма да ви навреди, но има шанс да изядете антиматерия, което звучи прекалено готино, за да е истина.

Ако ви мързи да си правите ядрен реактор, но все пак се кефите на такива неща, ето как може да произведете достатъчно радиоактивно излъчване за направа на рентгенова снимка вкъщи – с тиксо:

Радиоактивни обективи? I have no idea why… Между 1940 и 1970 година някои части на определени марки обективи имат високо съдържание на радиоактивния елемент торий. През същите тези години торият е бил използван експериментално и като ядрено гориво…

Тук може да намерите повече информация за това кои обективи съдържат торий:

http://camerapedia.wikia.com/wiki/Radioactive_lenses

Ето какво се случва когато доближиш подобен обектив до Гайгеров брояч:

Нямам идея защо са го правили, но не винете тория, той е пич и ни помага в радиоактивното датиране.

Биомаркери за радиационен фон. В места като Фукушима и Чернобил някои животни са поели толкова много радиация, че можем да използваме странностите им като биомаркери. Много голяма част от животните по тези места имат тумори и странни мутации, а някои паяци дори се затрудняват да изплетат правилно паяжината си:

паяци във радиоактивни зони

Вижте нашата статия, посветена на Чернобил.

Дивият живот в Чернобил процъфтява, откакто хората напускат тази земя

Финал. Забравих да кажа, че радиоактивността си е смъртоносна. Ако искате енергийна независимост, по-добре си инсталирайте слънчеви панели.

About Християн Заров

Вашият коментар