Home / Биология / 12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 3 от 3

12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 3 от 3

човешкото тяло

Завършваме кръга с 4-те най-интересни и стряскащи неща, откривани в човешкото тяло. Призоваваме всеки да експериментира, но в здравословни граници. Нашето въображение далеч надхвърля физическите ни възможности! 

Самолет

човешкото тяло

Тук нямаме предвид малко самолетче играчка, попаднала в нечие малко носле, а визираме голям самолет в реален размер. Мишел Лотито е френски артист, който изкарва хляба си от ядене на несмилаеми обекти и си е спечелил прозвището Monsieur Mangetout (г-н Изяж всичко). Сред неговите ястия са 15 пазарски колички, 18 велосипеда, 7 телевизора, 6 полилея, компютър, 2 легла, чифт ски и ковчег. О, и цял самолет. В течение на две години от края на 70-те години, Лотито изял цял самолет Cessna 150. Той го разфасовал на малки парченца и го измил с вода и големи количества минерално масло (нещо, което също обикновено не се счита за деликатес). Monsieur Mangetout нямал проблем с храносмилателната и отделителната система след хапването на металните ястия. Той умира на възраст от 57, така че не можем да сметнем диетата му като еликсир на живота.

Живи жаби

човешкото тяло

Имайки предвид че повечето хора изтръпват при мисълта за жабешки бутчета в чеснов сос, на вас как би ви се сторила идеята да изядете една купа от земноводните, докато те са все още живи? Може би достатъчна за да се откажете напълно от храната и да започнете да преживявате само от въздуха. Янг Дингкай(Yang Dingcai) от югоизточен Китай прекарал последните 40 години в поглъщане на живи жаби и плъхове (о, да, споменахме ли плъховете?) Той твърди, че това му помогнало да няма чревни проблеми и го накарало да се втали. Благодарение на ораторските си умения, той успял да убеди и свой приятел да мине на хранителния режим. 66-годишният Джианг Мушенг (Jiang Musheng) имал проблеми с червата си от юношество затова приел съвета на другаря си като последен спасителен вариант.

След известно време един китайски вестник съобщил, че “Първоначално, Джианг Мушенг не посмял да изяде жива, мърдаща жаба, но след като видял как Янг Дингкай погълнал една, той изял … две без да се замисли”. Джианг Мушенг бил възхитен от резултатите, споделейки с всички: “След месец ядене на живи жаби, стомашните ми болки и кашлица напълно изчезнаха.” Може би има нещо вярно, така че ако се случи да опитате това лечение, кажете ни как върви.

Черепна тапа

човешкото тяло

Музеят по патология Бартс в Лондон има специален кабинет, който съдържа някои от най-странните неща, отстранявани от телата на хората. Водач в листата е една домашна черепна тапа от 1846 г. Тапата принадлежала на възрастна жена. Тя е направена от корк и тиксо и жената я използвала за да запушва голямата дупка в небцето на устата си. Вместо да оправи проблема тапата причинила още по-голямо разширение на дупката, принуждавайки жената да уголемява тапата с още тиксо, което пък разширило дупката още повече. Този порочен кръг продължил докато всичките зъби на възрастната дама паднали, а небцето в устата й изцяло побирало тапата.

Нека благодарим на науката за съвременната медицина!

Дръжка от метла

човешкото тяло

В същия кабинет пребивават и останките от вътрешен орган на човек, пробит от един дълъг, тънък предмет. Това са останките на мъж с доста специфичен вкус. Човекът умрял докато се опитвал да си достави удоволствие по най-добрия начин, който предпочитал. Очевидно едно от любимите му занимания било да поставя дръжката на метлата, така че да стърчи от върха на една стълба, където той сядал за да си достави удоволствие.  За съжаление един път стълбата се сринала под тежестта му, вкарвайки дръжката нагоре през тялото му от ануса чак до сърцето.

Източник: www.whatculture.com

About Ивета Кралева

Check Also

6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

Тайната на дълготрайното щастие може би е по-близо до вас, отколкото сте предполагали. Ще ви …

Вашият коментар