Home / Биология / 12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 2 от 3

12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 2 от 3

човешкото тяло

След като ви показахме 12 чудновати неща, намерени в човешкото тяло: част 1 от 3, продължаваме с  порция №2, изпълнена с чудатости. Съветваме ви, ако нямате здрав стомах, да си вземете пликче. Нещата, които са откривани в човешкия организъм, предизвикват удивление и съпътстващия въпрос “Това възможно ли е?” . Вижте сами!

1. Мозъчен червей

човешкото тяло

Розмари Алверез била само на 37 години, когато получила ужасяващата новина, че има смъртоносен тумор в мозъка. Състоянието ѝ бързо започнало да се влошава и тя загубила способността да се храни и да пази равновесие. По време на животоспасяващата операция, която последвала, лекарят намерил нещо, което би уплашило един смел мъж. Опасният тумор в мозъка на жената се оказал мозъчен червей, сгушен в черепа ѝ. Благодарение на бързата намеса, лекарят отстранил натрапника.

Между другото, освен червей в хуманоиден мозък, човекоподобен мозък е бил намерен в един определен вид червеи. Те притежават мозъчна структура, подобна на кортекса на човешкия мозък.

2. Зъби и коса

човешкото тяло

Да, да, зъбите и косата са доста често срещани в устата или върху скалпа, но не са толкова често срещани вътре в организма. Човешкото тяло непрекъснато расте и се подновява, но това е сложен процес и понякога нещата се объркват. Тератомът е вид тумор, който може да се образува в тялото и да се развият различни тъкани в него. Зрелият тератом обикновено е доброкачествен, но все пак е крайно ужасяващ, тъй като често създава кожа, мускули и кости. Имало е случаи, в които са били открити зъби и косми (т.нар. дермоидна киста) върху него. Злокачествените тумори изискват бързо лечение. Има учени, които смятат, че тератомът стои зад феномена на паразитния близнак. Препоръчваме да не търсите в Google “тератом”, ако нямате здрав стомах.

3. Братя и сестри

човешкото тяло

„Foetus in fetu“ е състояние, което причинява растеж на човешки плод вътре в тялото на друг човек (освен в случай на бременност, разбира се). Има две теории как това явление се получава. Някои експерти смятат, че това е близнак, който се образува в утробата до човека и се присъединява в неговото тяло, а други смятат, че е много напреднала форма на тератом. Един от най-известните случаи е този на Sanju Bhagat от Индия, който е прекарал целия си живот, тормозен от големия си стомах. Хората казвали, че изглежда като забременял, за това представете си колко шокиран е бил, когато е разбрал, че тази шега е горе-долу истина. Една нощ той бил приет в болница с болки и недостиг на въздух. Лекарите го оперирали и намерили доста напреднала форма на човешки плод с коса, кости, кожа и дори крайници.

4. Риба

човешкото тяло

“Защо да е странно явление, ако намериш риба в тялото на човек?” – може би ще си кажете. “Аз ям риба през цялото време” – добавяте с недоверие.

Тийнейджър в Индия е бил приет в болница, след като започнал да страда от ужасни болки в корема и проблемно уриниране. Лекарите успели да идентифицират проблема в областта на пикочния мехур и с уретероскоп открили няколко мъртви риби в него. Как те са се озовали там е до ден днешен мистерия. Момчето твърдяло, че при почистването на аквариума си, отишло до тоалетната, придържайки рибата, която в един момент се изплъзнала от ръцете му, влязла в уретрата и оттам в пикочния му мехур. Съществуват още няколко истории за риби, попаднали в уретрата, но доколкото знаем, този случай е уникален. На момчето, разбираемо, е предоставена психиатрична консултация.

Източник: www.whatculture.com

About Ивета Кралева

Check Also

6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

Тайната на дълготрайното щастие може би е по-близо до вас, отколкото сте предполагали. Ще ви …

Вашият коментар