Home / Без категория / 5 неща, в които всеки предприемач трябва да инвестира

5 неща, в които всеки предприемач трябва да инвестира

предприемач

Всички ние сме наясно какво представлява инвестицията: дългосрочно влагане на парични средства или капитал за закупуването на активи, с цел повишаване стойността на финансовия инструмент, който сме придобили(ценни книжа, облигации и т.н.). Но ние няма да акцентираме върху правилата за поведение на пазара, а върху ценните инвестиции, които касаят здравето и бодростта на всеки предприемач. Ако се чудите защо точно тези 5 съвета са избрани, без съмнение ще се убедите, че те оказват най-голямо въздействие върху бизнеса на човек.

1. Медитация

Медитацията може да бъде изключително освежаваща за вашия мозък. Без значение дали седите в удобно кресло за 5 минути или слушате любимата си отпускаща музика, медитирането  успокоява мозъка, в който непрекъснато “се движат” мисли. Да, стойте 30 минути всеки ден в спокойна стая, правейки упражнения за дишане и успокоение. Резултатите няма да закъснеят, ще се чувствате много по-сигурни и уравновесени при избор.

2. Сънят

предприемач

Според проучвания на Harvard Business Review, “Недоспиването може сериозно да навреди на способността ни да възприемаме и анализираме информацията, която постъпва през деня в мозъка. С други думи, непълноценният сън предизвиква хаос в паметта ни”. Ако виждате, че се лишавате от сън, прегрупирайте задачите си. Колкото по-често оставате до късно и затормозявате мозъка си с дадена задача, толкова по-неефективни и изморени ще бъдете на следващия ден.

3. Самоусъвършенстване

Препоръчително е, ако имате възможност, да взимате индивидуални уроци, които изцяло ви карат да се фокусирате и отдадете на материала, който изучавате. Със сигурност времето и финансовата инвестиция, ще си струват усилията и цената. Запишете се на онлайн курс и разширете познанията си в любимата сфера.

4. Упражнения

предприемач

Всекидневните упражнения (около 15 минути) ще ви помогнат да бъдете много по-креативни, будни и готови за работа. Те ще избистрят съзнанието ви и ще се чувствате много по-самоуверени и целенасочени в дейността си. Но не трябва да съчетавате упражненията с Big Mac, заложете само на първото!

5. Менторство

За да си спестите тревогата и уплаха, че не се справяте добре, взимайте съвети от учител. Съветвайте се с по-опитен човек от вас, който е заемал същата позиция, но благодарение на постоянството и знанията, които е проявил, се е изкачил в йерархията. Със сигурност няма да ви навреди мнението на ментор, дори може да намерите съмишленик, с който споделяте много общи черти. Завържете приятелство, което ще ви е от нужда, когато имате съмнения в себе си!

Източник: Entrepreneur 

About Ивета Кралева

Check Also

6 неща, които щастливите хора правят всекидневно

Тайната на дълготрайното щастие може би е по-близо до вас, отколкото сте предполагали. Ще ви …

Вашият коментар