Home / Любопитно / 5 трика да се отървете от стреса

5 трика да се отървете от стреса

работно място, www.interesnotii.com

Какво е стрес?

По определение това е неблагоприятна реакция на организма в отговор на високо натоварване. Ако стресът е продължителен, може да доведе до влошено психично и физично здраве, отключвайки редица сърдечно-съдови заболявания и нервни сривове.

От какво се провокира стресът?

1. Липса на комуникация на работното място или вкъщи

2. Психически тормоз, расово или сексуално насилие

3. Много работа, малко време

4. Несигурност и страх от предстоящи събития

5. Проблеми от всякакво естество и мнoго други отключващи фактори

Работно място, www.interesnotii.com

Как да се отървете от стреса или да го намалите, за да бъдете здрави, спокойни и продуктивни?

1. Не се нагласяйте негативно за дадена ситуация: Опитайте се да останете спокойни за предстоящите събития в живота Ви. Колкото по-рационално и спокойно разсъждавате, толкова повече успехи ще пожънете. Отрицателното и напрегнато мислене ще Ви донесе обратния резултат.

2. Не взимайте прибързани решения: Отделете необходимото време на даден казус в личния си или професионален живот, за да сте сигурни, че рискът от грешки намалява. Спестете си допълнително главоболие.

работно място, www.interesnotii.com

3. Мислете положително: Ще се чувствате много по-добре, ако се настроите положително към заобикалящите ви неща. Уейн Дайър съветва: “Чудесата се случват мигновено. Бъди готов и ги очаквай.”

4. Тренирайте: Тренировките ще Ви помогнат да се концентрирате и съсредоточите в една област. Ще постигнете баланс и хармония както съм себе си, така и със заобикалящата ви среда.

5. Не бъдете свръхчувствителни: Приемайте съобщените Ви новини хладнокръвно. Дук Елингтън казва: “Проблемите са възможности да покажеш на какво си способен.” Бъдете силни и аналогични в твърденията си!

Примерен стрес тест може да откриете тук.

About Християн Заров

Вашият коментар