Home / Биология / 3 съвета как да бъдете по-ранобудни и мотивирани сутрин

3 съвета как да бъдете по-ранобудни и мотивирани сутрин

съвета

Сутрешното ставане на много хора е изпълнено с поредица от “активиране-деактивиране” на аларма, бавно приготвяне за работа или училище, нежелание за излизане от вкъщи. Убедени сме, че може да промените монотонността в първите часове на деня, ако изпълнявате стриктно следните 3 съвета. Тялото постепенно ще се адаптира към новата програма и резултатите ще са удовлетворяващи. Както казва Ог Мандино “Нека първият час от сутринта ви да зададе ритъма на успеха и позитивните действия, който със сигурност ще отекне в целия ви ден. Днешният ден никога няма да се случи отново. Не го пропилявайте с лош старт или дори с никакъв. Не сте родени да губите.” Още ли се излежавате?! Ставайте да радвате света!

1. Не добавяйте по 5 минути сън след като алармата ви е звъннала

Проучвания доказват, че тези малки добавки към съня само вредят на тялото. То е под стрес и не може да се отпусне за дълъг период от време. Излизате от ритъм и не се чувствате жизнени – забавените сутрешни реакции, познати са ви, нали?

2. Събуждайте се по едно и също време всеки ден

Точно така, дори и през уикендите. Първоначално ще ви се стори неприемливо, но биологичният ви часовник много лесно ще се настрои. Опитайте този вариант и утрините ще са далеч по-приятни.

3. Устоете на изкушението да се излежавате

съвета

Вместо да се излежавате полузаспали, станете и се раздвижете. Сутришната тренировка може да бъде енергийна бомба за целия ден. Дайте на тялото си това, от което има нужда – умерен сън, активна физическа дейност през деня и енергия под формата на храна!

Източник: Entrepreneur

About Ивета Кралева

Check Also

8 трика да направите страхотно впечатление в първите 30 секунди

Как ще заинтригувате хората около себе си, ако имате 30 секунди на разположение? Без значение …

Вашият коментар